top of page

PIVOVAR CHOTĚBOŘ

Pivovar Chotěboř byl postaven v roce 2009 a stal se po 33 letech prvním nově postaveným průmyslovým pivovarem v Čechách. Řada měst bohužel v důsledku vývoje pivního trhu o svůj léta fungující pivovar přišla. Chotěboř má naopak to štěstí, že se tu

 pivovar otevřel. Přestože je budova pivovaru nově postavená, je vybavena tak, aby byly dodrženy tradiční technologické postupy při výrobě piva. Ve své nabídce má pivovar pivo sudové, lahvové a také v PET lahvích. Na trh dodává výhradně pivo nepasterované, filtrované i nefiltrované.

451.jpeg

TRADIČNÍ VÝROBA

DSC_7027.jpg

Pro výrobu piva Chotěboř se využívá výhradně slad z humnové sladovny, žatecký poloraný červeňák a kvalitní voda z Českomoravské vrchoviny.

Pivo se vaří ve dvounádobové nerezové varně dvourmutovým dekokčním způsobem (povařováním rmutů) a 90 minutovým chmelovarem

CHOTEBOR-pivovar-5893.jpg

V žádném případě se nepoužívají sladové náhražky a ani jiné chemické antioxidanty. Po uvaření mladiny a jejím následném ochlazení mladina kvasí v otevřených nerezových kádích při maximální teplotě 10,5°C po dobu 10 – 13 dní podle druhu vyráběného piva.

Pak následuje dokvašování v klasických smaltovaných ležáckých tancích po dobu min. 30 – 90 dnů při teplotě 2°C.

CHOTEBOR-pivovar-6038.jpg

Pivo se filtruje na svíčkovém křemelinovém filtru a následně se stáčí do lahví a sudů.

Stáčení probíhá do skleněných lahví 0,5 l, sudů o ibjemu 15 l, 30 l a 50 l.

Do PET lahví se stáčí pivo přímo z ležáckého tanku.

bottom of page