PIVO CHOTĚBOŘ – TRADIČNÍ VÝROBA

DSC_7027.jpg

Pro výrobu piva Chotěboř se využívá výhradně slad z humnové sladovny, žatecký poloraný červeňák a kvalitní voda z Českomoravské vrchoviny.

Pivo se vaří ve dvounádobové nerezové varně dvourmutovým dekokčním způsobem (povařováním rmutů) a 90 minutovým chmelovarem

Pak následuje dokvašování v klasických smaltovaných ležáckých tancích po dobu min. 30 – 90 dnů při teplotě 2°C.

CHOTEBOR-pivovar-6038.jpg

Do PET lahví se stáčí pivo přímo z ležáckého tanku.

CHOTEBOR-pivovar-5893.jpg

V žádném případě se nepoužívají sladové náhražky a ani jiné chemické antioxidanty. Po uvaření mladiny a jejím následném ochlazení mladina kvasí v otevřených nerezových kádích při maximální teplotě 10,5°C po dobu 10 – 13 dní podle druhu vyráběného piva.

Pivo se filtruje na svíčkovém křemelinovém filtru a následně se stáčí do lahví a sudů.

Stáčení probíhá do skleněných lahví 0,5 l, sudů o ibjemu 15 l, 30 l a 50 l.